Azienda Agricola PininAgri

Jong familiebedrijf gelegen op de heuvel van Moncalieri in de provincie Turijn.

Ons doel is onze liefde en passie voor de natuur en alles wat haar omringt op u over te brengen, zodat u unieke momenten en ervaringen beleeft om nooit te vergeten.

Azienda Agricola PininAgri is opgericht in 2016 en is gelegen op de heuvel van Moncalieri. Het was Luca Pininfarina, die kort voor zijn succesvolle afstuderen in 2016 in landbouwwetenschappen en -technologie in Grugliasco, moedig besloot om voor zichzelf te gaan werken om zo vrij te zijn om in de praktijk te brengen wat hij op de universiteit had geleerd. Hij wordt gevolgd door Giacomo Rolando, een studiegenoot van hem, die zich laat leiden door de passie voor de landbouw die door zijn grootvader boeren is doorgegeven. Parallel aan zijn studie hielp Giacomo Luca vanaf het begin als universitair stagiair tot aan zijn afstuderen in 2018, voordat hij in 2019 officieel bij PininAgri in dienst trad.

De boerderij heeft nu een hazelnootgaard in volle productie van Nocciola Tonda Gentile, een reusachtige Moso bamboeplant, geplant in 2017, en oude inheemse kersenbomen die extensief worden gekweekt. Zij is altijd gekenmerkt geweest door passie, toewijding en liefde voor de natuur, de aarde en haar hele ecosysteem.

Vanaf 2021 heeft PininAgri zich uitgebreid naar een nieuw terrein, natuurlijk ook op de heuvel van Moncalieri, waar het nieuwe hoofdkantoor wordt gebouwd, dat ook een ontvangstruimte zal omvatten. Bovendien zal Luca vanaf 2022 zijn vrouw Elena officieel in het bedrijf opnemen. Elena Rivello Zij is cum laude afgestudeerd in bedrijfskunde in Turijn en heeft zich gespecialiseerd aan de Bocconi-universiteit in Milaan. Na verschillende werkervaringen te hebben opgedaan, geloofde zij in het potentieel van het bedrijf van haar man en in de schoonheid van de natuur, en besloot zich bij hem aan te sluiten om de producten van het bedrijf optimaal te benutten en het te verrijken met nieuwe ideeën en projecten.

ONS TEAM

Een kleine groep mensen verenigd door de droom om hun waarden over te brengen op mensen naar een authentieke levensstijl.